Улаан шош ба ногоотой булгур

/ 5
116 Ккал / 100 г
40 минут
Улаан шош ба ногоотой булгур

Найрлага

4 порц
Чили улаан лоолийн соустай улаан шош1 лааз
Сармис4 хумс
Булгур будаа200 г.
Хулуу 1/2 ширхэг
Лууван1 ширхэг
Давс паприкийг амтаар нь
Болгар амтат чинжүү1 ширхэг
Оливын тос2 хоолны халбага
Буцалсан ус1 шилэн аяга

Хоол хийх

1. Хайруулын тавган дээр оливын тосыг халаана. Сармисаа хэрчиж, тосонд анхилуун үнэртэй болтол хуурна. Сармисыг хайруулын тавган дээрээс авна.
2. Сармисны тосонд тууз болгон зүссэн луувангаа хийнэ. Хурц гал дээр 2 минутын турш хуурна.
3. Жижиглэж нарийхан хэрчсэн болгар чинжүү ба хагас дугиргаар хэрчсэн хулууг нэмнэ. 2 минутын турш хуурна.
4. Ногоонд булгур будаагаа нэмээд 1 минутын турш шарна.
5. Хайруулын тавган дээр халуун ус хийгээд давс ба паприка нэмээд холино, дараа нь таглаад 15 минутын турш хүчтэй гал дээр буцалгана.
6. Булгур будаагаа чанаж дуусмагц сүмсийн саваас шошоо хийж хутгаад, дахин 5 минут буцалгана.
Цацагт хяруул эсвэл хонины маханд тохиромжтой тэнцвэртэй хачир болж өгдөг. Халуун ногоо, ургамал, бага зэрэг кориандр, цагаан гаа эсвэл ногоон сонгинотой кинза ургамал нэмснээр дорнын амтыг огцом мэдрүүлж болно.

Жорыг үнэл

1
2
3
4
5

Энэ ангиллын бусад жорууд

Сайт дээр дэлгэрэнгүй