Мах ба шоштой тортиля

/ 5
233 Ккал / 100 г
30 минут
Мах ба шоштой тортиля

Найрлага

8 порц
Чили улаан лоолийн соустай улаан шош2 б.
Мексик тортиля8 ширхэг
Махан фарш600 г.
Сонгино2 ширхэг
Цөцгий 20%100 г.
Лайм жимсийн шүүс2 хоолны халбага
Нунтаг зира (кумин ногоо)1 цайны халбага
Нунтаг паприка 1/2 цайны халбага
Сармис2 хумс
Ногоон сонгино3 баглаа
Ургамлын тос4 хоолны халбага
Давсыг амтаар тохируулна

Хоол хийх

1. Сонгино ба сармисаа хальсалж цэвэрлээд, жижиглэн хэрчинэ. Саванд 2 хоолны халбага цөцгийн тос халаана, сонгино, сармисаа 3 минутын турш хуурна. Татсан махаа нэмээд, байнга хутгаж, бөөгнөсөн хэсгүүдийг модон халбагаар гарган цэгцэлж, 7 минут хоолоо бэлдэнэ.
2. Давс, кумин, паприка ба лайм жимсийн шүүсээр амтлана. Сайн хооронд нь холино. Галаас аваад том аяга руу шилжүүлнэ.
3. Тусдаа өөр нэгэн хайруулын тавган дээр үлдсэн тосыг халааж, сүмстэйгээ шошоо нэмнэ. Дунд зэргийн гал дээр 3 минут хоолоо хийнэ, хааяа нэг хутгана.
4. Бэлтгэсэн татсан махтай саванд шошоо хийж сайтар хутгаж холино. Давсаа амталж, шаардлагатай бол тохируулж нэмнэ.
5. Ногоон сонгиныг угаана, хатаана, дараа нь нимгэн цагираг болгон хэрчинэ. Хуурай ба халаасан хайруулын тавган дээр тортилагаа тал бүрээс нь 30 секунд хуурна. Нэг талд нь цөцгий түрхэж, сонгины цагираг цацна.
6. Чанасан махан шанзаа бин дээрээ тарааж, өнхрүүлж эсвэл дугтуй мэт нугалан тавина. Цөцгий эсвэл байгалийн тарагтай халуун зууш болгон өгөөрэй.
Шанзыг илүү шүүслэг болгохын тулд өөхлөг татсан мах сонгоорой. Өөх нь татсан махыг шарсны дараа хатаахаас сэргийлдэг.

Жорыг үнэл

1
2
3
4
5

Энэ ангиллын бусад жорууд

Сайт дээр дэлгэрэнгүй