ЦООХОР МАЙЛЗЫН СОНИРХОЛТОЙ ТҮҮХ

27.10.2021
Цоохор майлз нь даруухан дүр төрхтэй тул анхаарал татдаггүй. Энэ ургамал хотын дэлгүүр, захын тавиур дээр чимээгүйхэн байрладаг бөгөөд зөвхөн энэ ургамлын ер бусын амтыг мэддэг хүмүүс, эрүүл амьдралын хэв маягийг дэмжигчдэд эрэлт хэрэгцээтэй байдаг. Харамсалтай! Цоохор майлз нь өөртөө олон нууцыг нуудаг бөгөөд түүний түүх маш сонирхолтой. Түүний хоол хүнсний буюу эмнэлзүйн тэжээл ашиг нь алдартай болсон нь сүүлийн хэдэн арван жилийн бүх ургамлуудын рекордыг эвдсэн. Цоохор майлзын иш зөвхөн зургаан калори агуулдаг бөгөөд биед хэрэгтэй маш олон бодис байдаг - С, А, Е, К, В бүлгийн аминдэмүүд, амин хүчлүүд, кальц, бор агуулна. Цоохор майлз нь зүрх судасны тогтолцооны өвчин, ус давсны бодисын солилцооны эмгэгээс урьдчилан сэргийлэх маш сайн хэрэгсэл юм. Мөн биеийн үрэвслийг зогсоодог.
сельдерей-1.jpg
Эрт дээр үед энэ ашигтай ногоог эмийн болон гоёл чимэглэлийн ургамал болгон тариалж байсан. Гомерын бүтээлд Мирмидонуудын хүчирхэг морьдыг эрдэнэ шишийн цэцэг, иштэй цоохор майлзаар тэжээдэг байв. Эртний Грекд цооор майлз нь андростерон бодис агуулдаг тул хүчирхэг сэргээгч афродизиак бодист тооцогддог байв. Афродизиак гэдэг нь бол эрэгтэй хүний ​​бие махбодид үүсдэг феромоны нэр бөгөөд сайхан хүйсийг өөртөө татдаг байна. Хятадад цоохор майлзын ашиг тусыг архи, согтууруулах ундаа хэтрүүлэн хэрэглэдэг хүмүүс ихэд үнэлдэг байв. Дундад зууны үеийн Их Британи ба Францад цоохор майлзын үндэслэг иш, навчийг ханиалгалт ба зүрхний шигдээс өвчинд хэрэглэж байжээ. Эртний Египтэд цэцэг, чидун модны мөчир, навчит цоохор майлзаас сүлжсэн хэлхээг булшид байрлуулдаг байсан. Эртний Ромд ялагчдыг лаврын цэцэг, харин тамирчдыг цоохор майлзаар шагнадаг байсныг цөөхөн хүн л санаж байгаа! Энэтхэгт дэлбээтэй цоохор майлзыг эрч хүчтэй байдлын бэлгэдэл болгон хүндэтгэдэг байв. Сцоохор майлзыг доод чакра цэвэрлэх, биеийн энергийн тэнцвэрийг хэвийн болгоход ашигладаг байсан. Эрт дээр үеэс энэ ургамлыг ид шидийн шинж чанартай гэж үздэг байсан бөгөөд янз бүрийн зан үйлдэлд ашигладаг байжээ. Эзотерик ургамал судлаачид өнөөдөр цоохор майлзын үрийг айдас, төөрөгдөл, өөртөө итгэх итгэлийг эмчлэхэд ашигладаг.
сельдерей-2.jpg
Анх удаа цоохор майлзыг 17-р зуунд Италийн хотуудад хүнсний бүтээгдэхүүн болгон ашиглаж байжээ. Тэр ядуучуудын хоол болжээ. Цоохор майлзаас энгийн хоол, хачир, шөл гэх мэт хоёр дахь хоол хийдэг байжээ. Цаг хугацаа өнгөрөхөд тансаг хүмүүс цоохор майлзын амт, өвөрмөц амтыг үнэлж, чинээлэг анги, тэр байтугай язгууртнуудын ширээн дээр гарч эхлэв. Цоохор майлз нь анхны колоничлогчидтой хамт Шинэ Дэлхий рүү ч аялалд гарсан байна.
сельдерей-3.jpg

Цоохор майлзын найрлагад асар их хэмжээний шим тэжээлээс гадна өөр нэг тодорхой сайн зүйл байдаг - энэ нь түүнийг урт удаан хугацаагаар хадгалагдах чанар юм. Сэрүүн газар үндэс нь бүхэл өвлийн турш хадгалагддаг бөгөөд иштэй цоохор майлз нь хөргөгчинд хадгалагдаж, үе үзүүрийг нь таслаж хадгалвал долоо хоногийн турш амттай хэвээрээ байх болно.
сельдерей-4.jpg

Энэ ургамлаар хийсэн уламжлалт хоёрдугаар хоолны нэг нь өвөрмөц ба гоёмсог дүр төрхтэй бөгөөд "модон дээрх шоргоолж" гэж нэрлэгддэг. Үүнийг бэлтгэхийн тулд шүүслэг, зузаан цоохор майлзын ишийг самрын тосоор түрхэж, чихэртэй жимсээр дээрээс нь цацна. Цоохор майлзын онцгой амт нь нэгдүгээр хоолуудад төгс илэрдэг. Энэ нь анхилуун үнэртэй ногооны үндэс, иш дээр үндэслэсэн нухаш шөл эсвэл хүнсний ногооны таваг ч байж болно. Шөлөнд байдаг эслэг ургамалд хүн бүр нэг их дуртай байдаггүй учраас чанасан цоохор майлзыг зүгээр л арилгаж, зөвхөн шөлийг нь үлдээдэг. Салат бэлтгэхийн тулд жижиглэсэн ишийг ашигладаг. Жишээлбэл, цоохор майлз болон дүпүтэй илчлэг багатай салат эсвэл лийр, цоохор майлзын үндэстэй салат хийж болно. Үндэслэг иш ба навчит цоохор майлзыг хачирт нэмнэ: нухсан төмс, үр тариа, хүнсний ногоотой чанасан будаа. Энэ нь хоолонд гайхалтай халуун ногоотой амтыг нэмдэг.

Бас уншаарай

Сайт дээр дэлгэрэнгүй