БРУШЕТА - ИТАЛИЙН СЭНДВИЧ. ОЛОН ТӨРЛИЙН ШАНЗТАЙ БРУШЕТИЙН ЖОРУУД.

18.02.2021
Брушета гэдэг сайхан үг нь бидний ойлголтоор энгийн сэндвич гэсэн утгатай. Гэхдээ Италийн хоолонд хоолны эхэнд (antipasti) дуршил олгох хэлбэрээр үйлчилдэг энэ хоолыг пицца, гоймонтой зэрэгцэхүйц тахин шүтэх болжээ. Орос хэл рүү шууд орчуулбал - bruscare үйл үгээс гаралтай нүүрс дээр шарсан гэсэн утгатай. Өчигдрийн талхны үлдэгдлээр шарсан, оливын тос, сармисаар амталсан брушетаг тариачдын хоол гэж үздэг. Тэд үүнээс илүү сайн хоолыг төлж идэж чаддаггүй байжээ. Гэхдээ хүн бүр энэ хувилбартай санал нийлдэггүй. Яг л грекчүүд шиг италичууд өнгөрсөн түүхээрээ их бахархдаг. Тэд эрэл хайгуул хийх дуртай бөгөөд хамгийн сонирхолтой нь Эртний Ром дахь зүйл ба үйл явдлаас үндэс их олдог байжээ. Үнэн хэрэг дээр, тэр үед ч гэсэн оливын тос үйлдвэрлэхдээ шинэ ургацын тосыг амтлахын тулд сармисаар бага зэрэг үрж дараа нь шарсан талх иддэг байв. Хэрчимүүдийг нь тосонд дүрж, ямар амттайг болохыг нь амталж үздэг байжээ. Италийн сонгодог амттан нь одоо ч гэсэн талх, хүйтэн аргаар дарсан цөцгийн тос, сармис гэсэн гурван найрлагаас бүрддэг.
shutterstock_100795066 — копия.jpg
Италийн брушета гэх хоолны дуршлын амттанг маш энгийнээр бэлтгэдэг. Эхлээд талхыг хайруулын тавган дээр эсвэл шарсан гриль дээр талхаа шарж, дараа нь сармисаар тойруулан бага зэрэг үрнэ. Төгсгөлд нь анхилуун үнэртэй чидун жимсний тос хэдэн удаа дусаах юм.
Олон зуун жил өнгөрч, энэ амттанг илүү айхтар хоолны идэгчид амсаж байв. Аажмаар энгийн хоол нь илүү боловсронгуй хоол болж хувирч эхэлсэн бөгөөд үүнийгээ зочдод санал болгох нь ичмээр зүйл биш болжээ ( эзэд нь маш ядуу тул ширээн дээр энэ хоолноос олигтой зүйл байхгүй гэж бодуулахгүй гэж тооцсон байна). Ресторанууд Италийн сэндвичийг ч талд нь орхиогүй - одоо үүнийг аль ч байгууллагын цэснээс олж болно. Анхны хувилбар дээр, мөн энэ нь ямар ч брушетагийн үндэс суурь, тэд хүнсний ногоо, прошуто, анчоус, бяслаг, тэр ч байтугай жимс нэмсэн байна.
Зарим бүс нутгуудад бүр өөрийн гэсэн гарын үсэгтэй брушетагийн жор байдаг. Тоскана мужид - феттуна (шууд утгаараа тосолсон зүсмэл талх), үүн дээр том ширхэгтэй давс цацаж, шүдэнд нь тааламжтай шархирахаар шинэхэн нунтагласан чинжүү дээр нь тавина. Пьемонт хотод - soma d'ai гэх сэндвич эсвэл түүний Италийн төрөл болох - панини гэж байдаг. Хоёр зүсмэл талхны хооронд улаан лоолийн зүсмэлүүд хийнэ. Усан үзэм түүгчид сомагаар байнга хооллож, хоолны амттан болгож нэмдэг байжээ.
БРУШЕТ ХИЙХ БҮТЭЭГДЭХҮҮН ЯАЖ СОНГОХ ВЭ?
Үндсэн ойлголт болох талхаас эхэлцгээе. Брушетод хамгийн тохиромжтой талх бол циабатта юм. Энэ нь "шаахай" гэж орчуулагддаг гэдгийг та мэдэх үү? Сиабатта нь шаржигнуур, дунд зэргийн хатуу царцдастай, брушетогийн бүтцийг хадгалсан ба сүвэрхэг бөгөөд дүүргэгчийн амт, үнэрээр ханасан байдаг. Сиабатта байхгүй бол өөр талх аваарай: франц багет, үр тариатай талх.
shutterstock_111068303 — копия.jpg
Чиабатта нь 1982 онд гарч ирсэн. Түүнийг Арнальдо Каваллари гэдэг хурдан машины уралдаанч сэдсэн байна. Автомашины спортоо орхиод тэр маш амжилттай талх хийдэг болжээ.
УЛААН ШОШ, БЕКОН БА ЧИДУН ЖИМСТЭЙ БРУШЕТ
Шоштой ямар ч хоол нь таныг удаан хугацаанд цатгалан мэдрэх баталгаа юм. Удаан нүүрс ус, эслэг бие махбодид орох үед өлсгөлөнгийн мэдрэмж буурдаг. Чили чинжүүний хурц байдал нь серотонины дааврын дохиог тархинд илгээх бөгөөд таны сэтгэл санаа хамгийн үүлэрхэг өдөр ч байсан гэнэт сайжирна.

bktrec1.jpg
174 ккал/ 100 г ОРЦ: Улаан шош Bonduelle 1/3 лааз (130 гр); ясгүй чидун Bonduelle 1/6 лааз (50 гр); багет 4 зүсмэл; гахайн мах 100 гр; амтат улаан чинжүү 1 ширхэг; улаан сонгино 1 ширхэг; розмарин навч 1 баглаа; сармис 3 хумс; нүдсэн перц чили 1/2 цайны халбага; оливын тос 2 цайны халбага ЖОР: 1. Амтат чинжүүг тугалган цаасаар боож, 200 ° C хүртэл халаасан зууханд 15 минутын турш жигнэж, дараа нь хальсыг нь авна. 2. Сонгиноо цэвэрлэж, хагас цагираг болгон хэрчинэ. Гахайн утсан махыг маш нарийн хэрчинэ. 3. Хайруулын тавганд 1 хоолны халбага оливын тосыг хийж халааж, сонгино, гахайн мах, розмарин навчаа хийж, дунд зэргийн дулаан дээр сонгино бага зэрэг алтлаг шар өнгөтэй болтол хуурна. Чили нэмээд, хутгаад, бага зэрэг хуурна. 4. Талхыг 2-3 см зузаантай хэсгээр зүсэж, талх шарагчинд хатаана. 5. Шарсан чинжүү, бага зэрэг чийгтэй шош, 1/4 шарсан улаан сонгино бүгдийг блендерт холигчоор жигд болтол нь холино. Шаардлагатай бол бага зэрэг ус нэмнэ. 6. Шарсан талх дээр сармис бага зэрэг үрж, үлдсэн оливын тосоор дусааж, дээр нь нухсан чинжүү, шош, үлдсэн шарсан сонгино, хоёр хуваасан чидун жимсээ тавина.
УЛААН ЛООЛЬ, ЧИДУН БА БАЗИЛИКТАЙ БРУШЕТ
Италийн брушетийн арай өргөжүүлсэн нэгэн хувилбар юм. Үүнийг өвөрмөц халуун болгохдоо бальзамикн цуу, омега тослог хүчлүүдээр баян чидун жимс, мөн өнгө оруулахаар шар чинжүү нэмье.

145 ккал/ 100 г ОРЦ: Ясгүй чидун жимс Bonduelle 1/3 лааз (100 г); багет 1 ширхэг.; улаан лооль 3 ширхэг; шар чихэрлэг чинжүү 1 ширхэг.; сармис 1 хумс; ногоон сонгино 2 мөчир; базилик 2 мөчир; бальзамик цуу 1 цайны халбага.; оливын тос 1 цайны халбага.; давсыг амтаар; халуун ногоо амтаар ЖОР: 1. Перец ба улаан лоолийг буцалж байгаа усанд хийнэ. Хагас минутын дараа улаан лоолийг, чинжүүг - 3-5 минутын дараа гарга. Хальсаас нь цэвэрлэ. 2. Улаан лоолийг 4 хэсэг болгон хэрч, үрийг нь хутгаар арилга. Дөрвөлжин хэлбэртэй зүснэ. 3. Чинжүү, чидун жимс, ногоогоо хэрчинэ. 4. Хүнсний ногоог саванд хийж, сармисны хумсыг буталж, давс, перц, цөцгийн тос ба цагаан цуу нэмнэ. Хутгана. 5. Багетыг хэсэг болгон зүсэж, хоёр талаас нь хуурна (эсвэл зууханд бага зэрэг хатаана). 6. Багет дээр шанзаа тавиад шууд өгнө.

bktrec2.jpg
ЧИДУН ЖИМСНИЙ НУХАШТАЙ БРУШЕТ
Та энэ амттанг хэдхэн минутын дотор бэлдэх болно - энд л түүний сайн тал байгаа. Хамгийн бага хүч гаргах ба хамгийн их таашаал ба ашиг тус олно. Үдийн хоолонд зууш болгон идэхэд их тохиромжтой. 162 ккал / 100 гр
УЛААН ШОШ БА АМТТАЙ ЧИНЖҮҮТЭЙ БРУШЕТ
Өөр нэг сайхан идүүштэй нэгэн жор. Розмариний анхилуун үнэр нь рукол, лаврын амтлагч, улаан сонгины амтлаг, шүүслэг амттай холилдсон - бид энэ зуушийн амтыг мэдрэх калейдоскоп мэдрэмжийг батална.

bktrec3.jpg
120 ккал/ 100 г ОРЦ: Улаан Bonduelle шош 1 лааз (400 гр); ясгүй чидун жимс Bonduelle 1/2 лааз (150 гр); үр тарианы талх 5 ширхэг; улаан сонгино 1 ширхэг; амтат улаан чинжүү 1 ширхэг; розмарин 2 мөчир; лаврын 2 мөчир; цөөн тооны руккула; сармис 2 хумс; нунтагласан паприка 1/2 цайны халбага; чидун жимсний тос амтаар нь ЖОР: 1. Амтат чинжүүгээ тугалган цаасаар боож, 180 ° C-т 15 минутын турш зууханд шарна. Хөргөөд цэвэрлэнэ. 2. Сонгиныг хагас цагираг болгон зүснэ. Хайруулын тавган дээр 1 хоолны халбага оливын тос халааж, сонгино, розмарин навчаа нэмээд, дунд зэргийн дулаан дээр сонгиноо бага зэрэг алтлаг шар болтол хуурна. Улаан чинжүү нэмээд хутгаад, дахин бага зэрэг хуурна. 3. Талхыг зууханд 180 С градусын температурт 3-5 минутын турш шарж хатаана. 4. Шингэнийг зайлуулахын тулд шошыг сэгсрэгчид хийнэ. Холигч руу шилжүүлж, шарсан чинжүү ба 1/4 шарсан улаан сонгиноо нэмнэ. Бүгдийг нэгэн төрлийн масс болтол нь блендерт хутгана. 5. Чидун жимсийг хутганы хавтгай талаар бутлана. Талхыг бүхэлд нь сармисны хумсаар үрнэ. 6. Үлдсэн оливын тосоор талхыг дусааж, дээр нь нухсан перц, шош, үлдсэн шарсан сонгино, чидуныг тарааж, лаврын навч, рукколоор чимэглэнэ.
БАЛЬЗАМИКИЙН ШАНЗТАЙ МӨӨГТЭЙ БРУШЕТ
Үйрмэг талх дээр тавьсан мөөгтэй хувилбар нь Францаас үүссэн байж болох юм, энэ брушета нь маш гоёмсог амттай.

120 ккал/ 100 г ОРЦ: Жижиглэсэн Bonduelle мөөг 1 лааз (400 гр); саарал талх 4 зүсмэл; бальзамик тос соус 4 цайны халбага; оливын тос 4 цайны халбага; сонгино 1 ширхэг; яншуй хэд хэдэн мөчир; амтлагаагаар давс; перц амтаар ЖОР: 1. Сонгиноо жижиг шоо болгон хайчилж, оливын тосонд хуурч, дараа нь мөөг нэмээд бүгдийг нийлүүлж 10-15 минутын турш хуурна. 2. Сонгинотой мөөгийг гүн таваг руу шилжүүлж, бальзамик нэмээд, нилээд жижиглэсэн яншуй, давс, перц нэмнэ. Хутгана. 3. 180 ° C хүртэл халаасан зууханд талхыг 3-5 минутын турш хатаана. 4. Шаржигнасан гадаргуутай талх дээр мөөгөө тавьж өгнө.

bktrec4.jpg
АМТТАЙ БРУШЕТТАЙ УЛААН ШОШИЙН ШАНЗТАЙ ШӨЛ
Сонгодог хоолны шинэ зүйл бол түүнийг хоолны зууш биш, харин шөлтэй хамт дагалдах хэрэгсэл болгон өгөх юм. Хэрэв та хүсвэл 189 ккал / 100 гр илүү тод шинж чанартай халуун ногоотой амтлагч нэмж болно.
АВОКАДО, УЛААН ЛООЛЬ БА НОГООН ВАНДУЙТАЙ БРУШЕТ
Өглөөний ердийн цэсийг төрөлжүүлэхийн тулд брушетаг өглөөний цайнд ч өгж болно. Хүнсний ногооны аминдэмүүд ба чухал тэжээллэг бодисууд, бүхэл үрийн талхнаас удаан нүүрс ус, амархан шингэдэг хүнсний ногооны уураг - өдрийн ийм эхлэл нь таны биеийг эрч хүч ба эерэг бодлоор цэнэглэх болно.

bktrec5.jpg
120 ккал/ 100 г ОРЦ: "Ялдам" ногоон вандуй Bonduelle 1/2 лааз (200 гр); авокадо 1 ширхэг; улаан лооль 1 ширхэг; оливын тос 3 цайны халбага.; саарал талх 4 зүсмэл; лаврын навч хэд мөчир; давс амтаар; чинжүү амтаар ЖОР: 1. 180 ° C хүртэл халаасан зууханд талхыг 3-5 минутын турш хатаана. 2. Авокадог хальсалж жижигдөрвөлжин болгон зүсэж, мөн улаан лоолийг огтолж, бүгдийг нь гүехэн саванд хийнэ. Ногоон вандуй ба нилээд жижиглэсэн базилизк навчнэмнэ. Цөцгийн тос, давс, перц нэмнэ. 3. Талхан дээр ногоогоо тарааж, лаврын навчаар чимэглэн өгнө.
БУУЦАЙН ШАНЗТАЙ БРУШЕТ
Жижиглэсэн ногоонуудын тослог зөөлөн бүтэц нь шарсан талхны шаржигнуур байдалтай ихэд тохирно.. Энэхүү брушета нь амтны тухай гайхалтай түүхийг танд өгүүлнэ.

120 ккал/ 100 г ОРЦ: Ногоон вандуй Bonduelle 1/2 багц (200 гр); базилик навчны том баглаа; сармис 4 хумс; саарал талх 4 зүсмэл; оливын тос 6 цайны халбага; хөлдөөсөн бууцай 375 гр; давс амтаар; перц амтаар ЖОР: 1. Буцалж байгаа усанд вандуйг зөөлөн болтол 5-7 минут буцалгана. Тод ногоон өнгийг нь хадгалахын тулд дуршлаганд хийж, мөстэй усаар дүүргэнэ эсвэл мөсөн дээр тавина. 2. Бууцайг ургамлын тосонд хайруулын тавган дээр 10-15 минут хуурна. 3. Базиликийн навч, вандуй, бууцай, сармис, оливын тос, давс, перцээ блендерт холигчоор жигд болтол нь холино. 4. Талхыг талх шарагч эсвэл грил дээр хатаана. Бэлэн болсон брушета дээрээ бууцайны тослог хийж, базиликийн навчаар чимэглэнэ.

bktrec6.jpg
ГРИЛЬ ШАРСАН НОГОО, ГАА БА ЦАГААН ГААТАЙ БРУШЕТ
Хөлдөөсөн хүнсний ногоонууд таныг хоол хийх цаг танд байхгүй үед аврах болно. Тийм шүү, брушетаг зарчмын хувьд маш хурдан бэлтгэж болдог, гэхдээ энэ ажлыг илүү хялбарчилж ч болно. Хүнсний ногооны холимог нь хоорондоо төгс тохирсон, угааж, хальсалж, гоо зүйн хувьд сайхан харагдахаар зүсэгдсэн байдаг. Хэдийгээр та маш их ядарсан байсан ч фастфуд захиалах гэж бүү яар: эрүүл оройн хоолыг маш их хүчин чармайлтгүйгээр бэлтгэж болно.

bktrec7.jpg
120 ккал/ 100 г ОРЦ: "Газар дундын тэнгис" грил шарсан ногоонуудтай хамт холимог Bonduelle 1/2 багц (350 гр); цагаан гааны үндэс 60 гр; гаа 5 мөчир; саарал талх 4 зүсмэл; оливын тос 2 цайны халбага.; давс амтаар, перц амтаар ЖОР: 1. Хайруулын тавган дээр 15 минутын турш тос нэмэлгүйгээр шарах хольцыг хуурна. Амтаар сараалжтай цагаан гаа, маш жижиг хэрчсэн гаа, давс, перц нэмнэ. 2. 190 ° C хүртэл халаасан зууханд талхыг хийж, 3-5 минутын турш хатаана. 3. Талхан дээр ногоо хийж, дээр нь бага зэрэг тос асгаж, шинэхэн гаагаар чимэглэнэ.
САМ ХОРХОЙ, ШАРЖИГНУУР САЛАТ БА ЧИДУН ЖИМСТЭЙ БРУШЕТА
Мөн та найз нөхөдтэйгээ хамт итали аялгатай брушета үдэшлэг ч зохион байгуулж болно. Бүх зүйл хурдан бэлтгэгдсэн, гоёмсог харагддаг, гэхдээ амт нь аль хэдийн тодорхой - гайхалтай амттай!

120 ккал/ 100 г ОРЦ: Ясгүй чидун жимс Bonduelle 1/3 лааз (100 гр); саарал талх 4 зүсмэл; сам хорхой 200 гр; ромын шанцайны навч 1 баглаа; улаан лооль 1 ширхэг; нимбэг 1 ширхэг; оливын тос 2 цайны халбага; амтлах давс; амтлах чинжүү ЖОР: 1. 180 ° C хүртэл халаасан зууханд талхыг 3-5 минутын турш хатаана. 2. Буцалж байгаа давсалсан усанд сам хорхойг 5-7 минут буцалгана. 3. Улаан лоолийг цагирагаар харин чидуныг дугуйлан хэрчинэ. 4. Бэлэн болсон талх дээр шанцайны навч, дараа нь чидун жимс, улаан лооль, сам хорхойг тавина. Нимбэгтэй дусааж, цөцгийн тос, давс, чинжүү нэмнэ. Бэлэн!

bktrec8.jpg
ХУЛУУНЫ ТҮРС, БАЗИЛИК НАВЧ БА САМАРТАЙ БРУШЕТА
Энэхүү жор нь бага насны амтыг танд сануулах болно. Гэхдээ зөвхөн хэсэгчлэн санагдуулна, учир нь бид худал хуурмагийн эсрэг байдаг. Хулууны түрс - тийм ээ, бага насны амт амтагдуулсан - ба нарсны самар, буталсан базиликийн навчаар дүүргэгдсэн байна.

bktrec9.jpg
168 ккал/ 100 г ОРЦ: Хулууны түрс Bonduelle 1/2 лааз (250 гр); саарал талх 6 зүсмэл; нарс самар 50 гр; оливын тос 1 цайны халбага; лаврын 3 мөчир ЖОР: 1. Талх дээр оливын тос цацаж, гриль шарах тавган дээр хуурч эсвэл шарах шүүгээнд хатаана. 2. Хуурай хайруулын тавган дээр самарыг 3-5 минут халаана - ингэснээр тэд илүү анхилуун үнэртэй болно. 3. Бэлэн болсон талхан дээрээ хулуугаа тавьж, нилээд жижиглэсэн базилик ба самар нэмнэ.
БУУЦАЙ, РИКОТТО БА САМАРТАЙ БРУШЕТА
Эсрэг амтанд дурлагчдад зориулагдсан. Амтат үзэм, рикотта, нэг төрлийн Италийн зөөлөн бяслаг, Мексикийн хүсэл тэмүүлэл шиг хурц чинжүү чинжүү нь шаржигнуур талх дээр нэгдэж, сонирхолтой мэдрэмж төрүүлдэг.

152 ккал/ 100 г ОРЦ: Рикотта 250 гр; цагаан талх 4 зүсмэл; самар 2 цайны халбага; сармис 2 хумс; үзэм 2 цайны халбага; далайн давс, чинжүү перц амтаар; чили перц 1 ширхэг; хөлдөөсөн бууцай 200 гр ЖОР: 1. Бууцайгаа бага хэмжээний усаар зайл эсвэл гэсгээгээд, сэгсэрнэ. 2. Рикотта, бууцай, самар, үзэм зэргийг хольж, тэнд сармис, давс, чинжүүг нэмнэ. 3. Талхыг грил дээр шарна. 4. Талхан дээр хольцыг тарааж түрхэнэ. Чили чинжүүгээр чимэглэнэ.
bktrec10.jpg
ТАХИАН ЗӨӨЛӨН МАХ, ААРЦ БА АМТАТ ЭРДЭНЭ ШИШТЭЙ БРУШЕТА
Бид брушетагаар үйлчилдэг уламжлалт хоолноос татгалзаж, хэд хэдэн хүрэлтээр үүнийгээ бүрэн, тэнцвэртэй хоол болгохыг санал болгож байна. Үүнийг хийхийн тулд хүнсний ногоо ба туранхай мах нэмдэг. Тахианы махны булан, ааруул цөцгий, амтат эрдэнэ шиш бүхий ийм брушетаг та үдийн хоолондоо идэж болно. Хэрэв та илүү шүүслэг, зөөлөн байхыг хүсч байвал амтат эрдэнэ шишийг залуу шишээрэр солиорой.

bktrec11.jpg
224 ккал/ 100 г ОРЦ: Амтат эрдэнэ шишийн үрээр Bonduelle 1 лааз (340 гр); тахианы чээжний мах 200 гр; аарц 5% 100 гр; улаан лооль 5 зүсмэл; өргөст хэмх 8 зүсмэл; шанцай 1 навч; багет 2 зүсмэл; наранцэцгийн тос 2 цайны халбага; амтлах давс; хар перц амтаар ЖОР: 1. Тахианы чээжийг хоёр хавтгай хэсэг болгон хувааж, бага зэрэг цохино, давслана. 2 талаас нь тал бүр дээр 5 минутаас илүүгүй хугацаанд бага зэрэг тосоор хоёр талдаа шарж хуурна. 2. Багетыг уртаар нь хувааж, урьдчилан халаасан шарсан гриль тавган дээр тавина. Наранцэцгийн тосыг нэг халбага хийнэ. Бага зэрэг шарна. 3. Аарцанд нэг чимх давс нэмээд нэг төрлийн масс болтол блендер хутгагчаар хутгана. Хөргөсөн багет дээр түрхэнэ. Перц нэмнэ. 4. Дээрээс нь амтат эрдэнэ шиш, өргөст хэмх, улаан лоолийн зүсмэлүүдийг тавина. 5. Шанцайныхаа навчийг байрлуулна. Дээрээс нь тахианы чээжийг тавина.
ХУЛД ЗАГАС БА ЦӨЦГИЙН БЯСЛАГТАЙ БРУШЕТА
Энэхүү брушетагийн жор нь Газар дундын тэнгисийн хоолны хамгийн тохиромжтой хоолны жишээ юм. Хулд загас ба чидун жимсний омега тосны хүчил, амархан шингэцтэй уураг, зарим халуун ногоонууд. Цөцгийтэй бяслаг нь гөлгөр бүтэцтэй бөгөөд бүх найрлагыг хооронд нь холбодог.

215 ккал/ 100 г ОРЦ: Яснаас нь салгасан чидун жимс Bonduelle 1 лааз (300 гр); утсан хулд загас 200 гр; аарцтай бяслаг тос бяслаг 180 гр; чихэргүй талх 1 ширхэг; яншуй 1 баглаа ЖОР: 1. Талхыг зүсмэлээр зүсэж, хоёр талдаас нь шарах гриль дээр хатаана. 2. Утсан эсвэл давсалсан хулд загасыг жижиг дөрвөлжин болгож зүснэ. 3. Ясгүй чидун жимсийг зузаан цагирагаар хэрчинэ. 4. Шанцуйг нарийхан зүснэ. 5. Цөцгийтэй бяслагыг аяганд хийж, хулд загас ба шанцутай холино. 6. Талх дээр тавина. Жижиглэсэн чидунаар чимэглэнэ.
bktrec12.jpg
ХӨРӨНГӨГҮЙ ТАЛХТАЙ ЯМААНЫ СҮҮН БЯСЛАГ, ЧИДУН ЖИМС БА КАПЕРСТАЙ БРОШЕТА
Каперс ургамал нь витамин, эрдэс бодисоор баялаг, сахарын хэмжээг хэвийн болгодог, ясны эдийг бэхжүүлдэг - дотроо маш их уураг агуулдаг, цусыг шингэлж, стрессээс урьдчилан сэргийлэх үйлчилгээтэй. Каперсыг Газар дундын тэнгисийн бараг бүх хоолонд нэмж болно. Бид брушетад нэмсэн.

bktrec13.jpg
225 ккал/ 100 г ОРЦ: Ганга ба сармистай чидун жимс Бондуэль 1 багц (79 гр); нимбэгтэй чидун жимс Bonduelle 1 багц (79 гр); талх 4 зүсмэл; ямааны зөөлөн бяслаг 150 гр; сүүлтэй каперс 100 гр; мини базилик навч 40 гр; оливын тос 20 мл; хушга 50 гр ЖОР: 1. Зуухаа 200 градус хүртэл халаана. 1.5-2 см зузаанаар зүссэн зүсмэл талхыг жигд хуудсан дээр тавиад 5-7 минутын турш алтлаг шаргал өнгөтэй болтол нь жигнэнэ. 2. Брушета дээр ямааны бяслаг тараана. Бяслаг дээр чидун жимс тавина. 3. Каперсыг хагасаар нь хайчилж, дээр нь тавина. 4. Брушета дээр бага зэрэг оливын тос дусаана. 5. Дээрээс нь жижиглэсэн самар хийж, лаврын навчаар чимэглэж өгнө.
ШАРСАН ШОШ, БЕКОН БА РОЗМАРИНТАЙ БРУШЕТА
Хөлдөөсөн хүнсний ногооны хольцтой адил шүүгээндээ янз бүрийн амттай бэлэн шошны хоёр лаазтай байхыг зөвлөж байна. Нэгдүгээрт, бие даасан хоол болгох, хоёрдугаарт, зууш болгон ашиглаж болно. Мөн бид үүнийг брушета дүүргэлт болгон авахыг санал болгож байна. Бид розмаринаар амтыг нь сайжруулж, гахайн махны зүсмээр цатгалыг нь сайжруулсан.

185 ккал/ 100 г ОРЦ: Bonduelle амтат чинжүүтэй шарсан шош 2 лааз (720 гр); чиабатта 1 ширхэг; гахайн мах 100 гр; розмарин навч 30 гр; улаан сонгино 1 ширхэг. ЖОР: 1. Циабатаг уртын дагуу, дараа нь хагасаар нь зүснэ. 2. 200 градус хүртэл халаасан зууханд талхыг шаргал өнгөтэй болтол нь жигнэнэ. 3. Улаан сонгиныг хальсалж, маш нарийхан хэрчинэ. 4. Урьдчилан халаасан хайруулын тавган дээр гахайн утсан махыг хуурч, гахайн утсан махдаа розмарин нэмээд бүгдийг нь хамтдаа бага зэрэг хуурна. 5. Брушета дээр 2 хоолны халбага шарсан шош, гахайн махны зүсмэлүүд нэмээд, шаржигнуурт розмарин, улаан сонгино цацна.
bktrec14.jpg
 

Бас уншаарай

Сайт дээр дэлгэрэнгүй