Мөөг ба далайн амьтадтай тай карри шөл

/ 5
119 Ккал / 100 г
30 минут
Мөөг ба далайн амьтадтай тай карри шөл

Найрлага

2 порц
Цөцгий150 г.
Шар карри1 хоолны халбага
Цэвэрлэсэн сам хорхой50 г.
Кальмар50 г.
Сармис2 хумс
Кокосын сүү150 мл.
Нимбэг1 мөчир
Оливын тос1 хоолны халбага
Давсыг амтаар тохируулна
Чили (жижиг)1 ширхэг
Хэрчсэн мөөг 1/4 б.
Кинза өвс1 баглаа

Хоол хийх

1. Калмар далайн загасыг дур мэдэн хэрч. Сармис ба чили чинжүүг нунтаглаж, оливын тосонд 5-7 минутын турш мөөгтэй хуурч, далайн хоол ба давс нэмээд хольж, болтол нь хуурна.
2. Кокосын сүүтэй цөцгийг буцалгаад, дараа нь карри, нимбэгний өвс ба давс нэмээд хутгана. 5 минут буцалгана.
3. Шөлөө аяганд хийж, голд нь мөөг ба далайн хоол хийж, халуун ногоотой болгох үүднээс жижиглэсэн кинза ба хуурай улаан перцээр чимэглэнэ.
Дэлгүүрт шар, ногоон ба улаан карри зарагддаг. Тэдгээрийн аль нэгийг хийхэд энэ шөл маш амттай сайн байх болно.

Жорыг үнэл

1
2
3
4
5

Энэ ангиллын бусад жорууд

Сайт дээр дэлгэрэнгүй