Хулуу ба бууцайтай шөл
Найрлага
4 порц
Хөлдөөсөн бууцай350 г.
Шинэ лууван200 грам
Хулуу баттернат200 г.
Улаан сонгино2 ширхэг
Сармис2 хумс
Ногооны шөл750 мл.
Хар талх4 хэрчим
Давсыг амтаар тохируулна
Перц амтаар
Цагаан перцийг амтаар
Оливын тос3 хоолны халбага
Хоол хийх
1. Лууван, нэг ширхэг сонгино, нэг хумс сармис ба хулууг дунд зэргийн дөрвөлжингөөр хэрчинэ. Хайруулын тавган дээр бүх ногоог оливын тосонд хуурч, 6-8 минутын турш хутгангаа шарна.
2. Шөлний хагасыг нь хийнэ. Дунд зэргийн гал дээр таглаад 25 минут буцалгана. Холигчоор хутгаад амтлана.
3. Бусад ногоог мөн ижил аргаар бэлдэнэ.
4. Талхыг саваа болгон хайчилж, амталж, зууханд хатаана. Тавагны нэг талд бууцайны шөл, нөгөө талд нь хулууны шөл зэрэг хийнэ. Чидун жимсний тосыг "нэг утсаар" хийнэ. Талхтай өгнө.
2. Шөлний хагасыг нь хийнэ. Дунд зэргийн гал дээр таглаад 25 минут буцалгана. Холигчоор хутгаад амтлана.
3. Бусад ногоог мөн ижил аргаар бэлдэнэ.
4. Талхыг саваа болгон хайчилж, амталж, зууханд хатаана. Тавагны нэг талд бууцайны шөл, нөгөө талд нь хулууны шөл зэрэг хийнэ. Чидун жимсний тосыг "нэг утсаар" хийнэ. Талхтай өгнө.