ХАШ НОГОО ГАШУУРАХГҮЙН ТУЛД ЯАХ ВЭ?

12.07.2022

Хаш ногоо бол хоол хийх салбарт хамгийн нэртэй ба бүгдийн дуртай хүнсний ногооны нэг юм. Үүний бүх зүйл сайхан байдаг: аминдэмүүд ба эрдэс бодис, эд эслэгээр баялаг, нүдэнд тааламжтай өнгөтэй, бусад бүтээгдэхүүнүүдтэй гайхалтай хосолдог, мөн гоё сайхан амттай. Гэсэн хэдий ч, энэ ногоонд өөрийн гэсэн дутагдал байдаг: хаш нь ихэвчлэн гашуун амттай болдог. Хэрэв та бүх зүйлийг байгаагаар нь үлдээвэл таны хийсэн хоолонд тааламжгүй амт мэдрэгдэх болно. Энэ гашуун амт нь ногоонд агуулагддаг соланин хэмээх хортой органик бодисоос гаралтай. Мөн соёолсон төмс, боловсорч гүйцээгүй улаан лоольд бас энэ амт байдаг. Хальсанд хуримтлагддаг бөгөөд хаш яагаад гашуун байдаг нь үүгээр л тайлбарлагдана. Дашрамд хэлэхэд бүгд тийм биш л дээ. Гурван үндсэн шалтгаантай:



ногоогоо цагт нь хураагаагүй, ба ногоог талбайд нь арай илүү их хугацаанд" үлдээсэн"
цаг агаарын таагүй нөхцөл байдал - хаш боловсорч гүйцсэн үед байнга ба огцом температурын өөрчлөлт
буруу услалт - чийгний илүүдэл эсвэл дутагдал
Хэрэв та хашийг өөрөө ургуулдаггүй бол, та тэдний намтрыг мэдэхгүй байх магадлалтай, гэхдээ зохисгүй тариалалтын үр дагавартай тулгарч магадгүй. Тиймээс эрсдэлд орохгүй ба хоолоо муудуулахгүйн тулд батлагдсан аргуудыг урьдчилан хэрэглэж, хашны гашуун байдлыг арилгах хэрэгтэй.
ДАВС

2 grilled-eggplant-slices.jpg

Гашуун хаштай маш сайн тэмцэнэ. Эдгээр зорилгоор давсыг хэрхэн ашиглах талаар хоёр сонголттой ба уламжлал ёсоор тэдгээрийг "хуурай" ба "нойтон" гэж нэрлэдэг:

Жимсийг уртын дагуу хайчилж эсвэл зүсмэл болгон хувааж, том ширхэгтэй давс цацна. Энэ нь том хэмжээтэй: хүнсний ногооны нухаш нь нарийн давсыг амархан хүлээн авах бөгөөд энэ нь тэнд үлдэх болно. Тийм ээ, хаш гашуун зогсох болно, гэхдээ тэд хэтэрхий давстай байх болно. Гадаргуу дээр шингэн гарч ирэхийн тулд 20-30 минут байлгана. Давсыг арилгахын тулд урсгал усаар зайлж, цаасан алчуураар хатаана.
Хоёр дахь хувилбар нь жижиглэсэн хашыг давсалсан усанд (нэг литр усанд 1 хоолны халбага давсны хувь) хийж, хөвөхгүйн тулд хүнд зүйлээр дарах явдал юм. Бид мөн хагас цагийн турш орхиж, дараа нь хүнсний ногоог нүхтэй саванд хийж, зайлж, үлдсэн усыг зайлуулна.
Хэрэв та хоёр аргын аль нэгийг сонгоход хүрвэл "хуурай" аргыг сонгосон нь дээр. Нарийн ширхэгтэй давстай адил хоёр дахь тохиолдолд хашийн целюлоз нь хэт их чийгийг шингээж, хүнсний ногооны бүтэц нь хэтэрхий зөөлөн болно.
ХӨЛДӨӨЛТ

3 grilled-slices-of-eggplant.jpg

Хашыг гашуун болгохгүйн тулд хөлдөөж болно. Эсвэл урьдчилаад хөлдөөнө - дараа нь шаардлагатай бол хэрэглэнэ. Үгүй бол дөрвөн цагийн турш хөлдөөнө хэрвээ танд энэ ногоогоор хоол хийх санаа урам зоригоор орж ирсэн бол. Алгоритм нь бол маш энгийн: хэсэг болгон хувааж, таваг эсвэл тугалган цаасан дээр нэг давхаргад хийж хөлдөөгчид хийнэ. 4 цагийн дараа бид үүнийг гаргаж аваад тасалгааны температурт хүртлээ хүлээж, шүүсийг нь шахаад, үүнтэй хоолоо хийнэ. Энд нэг "асуудал" байдаг: хөлдөөсөн хаш хоол хийх цагийг багасгах хэрэгтэй, эс тэгвээс тэдгээр нь хэлбэрээ алдаж, нухаш шиг байдалтай болно.
ЦЭВЭРЛЭГЭЭ
Хамгийн хялбар арга бол гашуун мэдрэмжийг төрүүлдэг хальсыг нь арилгах явдал юм. Харамсалтай нь, энэ арга үргэлж үйлчилдэггүй. Бараг бүх жорууд ногоог хальстай байхыг шаарддаг.

Тиймээс, хашийн гашууныг хэрхэн арилгах тухай мэдлэгээр зэвсэглэсэн тул бид үүнийгээ практикт эзэмших санал болгож байна. Үүни тулд манай цуглуулгаас хүссэн жороо сонгох хэрэгтэй.

Бас уншаарай

Сайт дээр дэлгэрэнгүй