Ногоон бол амьдралын өнгө юм. Энэ нь бас эрүүл мэндийн өнгө бөгөөд ямар ч хоол тэжээлийн мэргэжилтэн танд доорхийг хэлнэ: ногоон ногоо, ургамлууд нь хамгийн эрүүл мэндэд тустай учраас өдөр тутмын хоол хүнсэндээ үүнийг оруулаарай гэж. Учрыг олж мэдье: • Хүнсний ногоог ногоон өнгөтэй болгож өгдөг хлорофил бодис агуулдаг. Энэ бодис нь антиоксидант, өөрөөр хэлбэл бие дэх хүчил-суурь тэнцвэрийг зохицуулж, хорт хавдраас урьдчилан сэргийлэх, залуу насыг уртасгах үйлчилгээ үзүүлдэг. • Ходоод нарийн гэдэсний замын үйл ажиллагааг хэвийн болгох эд эслэгийн эх үүсвэр, хурдан ханах, цатгалан мэдрэмжийг удаан хугацаанд хадгалдаг. • Муу холестерины хэмжээг бууруулж зүрх судасны өвчлөлөөс сэргийлнэ. • Е аминдэм нь өөр нэг антиоксидант бөгөөд үүнээс гадна хараанд нөлөөлж, насжилттай холбоотой өөрчлөлтөөс нүдийг хамгаалдаг. • Төмрөөр баялаг тул гемоглобины түвшинг нэмэгдүүлнэ. • Жингээ барих, гоолиг биеэ хадгалахад хувь нэмэр оруулдаг бөгөөд жингээ хасах шаардлагатай бүх хоолны дэглэмд багтдаг - ногоон хүнсний илчлэгийн агууламж хамгийн бага байдаг. Ногоон ногоогоор хялбархан хоол бэлтгэхийн тулд хөлдөөсөн шош, броколи, вандуй, бууцай зэргийг хөлдөөгчид хадгална. Хүнсний ногооны мембраныг гэмтээхгүй, цочрол шокоор хөлдөөх технологийг ашиглан үйлдвэрлэсэн бөгөөд тэдгээр нь аминдэмийг дээд зэргээр хадгалдаг. Хүнсний ногоо бүрээс цөөн хэдэн ногоо аваад, уураар жигнэ эсвэл хэдхэн минут буцалгаж, бүтэц, өнгийг нь хадгалахын тулд хүйтэн усаар зайлна. Дараа нь нарийн хэрчсэн ногоо, чидун жимс, давс, чинжүү нэмээд оливын тосоор амтлана. Ингээд төгс ногоон салат бэлэн болно - бие даасан хоол эсвэл хажуугийн зууш болгон өгнө.
1-09.11.png
Лаазалсан ногоон ногоо нь хөлдөөсөнтэй адил ашиг шимтэй байдаг. "Хадгалалт" гэсэн үгнээс бүү ай - энэ нь "хадгалах бодис" гэсэн үг биш юм. Хадгалалт нь бүтээгдэхүүнд нян үүсэхээс сэргийлж, удаан хугацаагаар хадгалах боломжийг олгодог технологи юм. Bonduelle лаазалсан хоол нь зөвхөн хүнсний ногоо, ус, давс, элсэн чихэр агуулдаг. Бидний саяхан гаргасан шинэлэг зүйл бол органик ногоон вандуй бөгөөд энэ нь тохирлын гэрчилгээгээр баталгаажсан. Тиймээс таны хоолны дэглэмд илүү тэжээл өгөх болно. Мөн хог хаягдлын хэмжээг бууруулж, манай гаригийн экологийг хамгаалахын тулд төмрийн лаазыг дахин боловсруулж ашиглахаа мартуузай. Энэ холбоосыг дагаж лаазаа дахин боловсруулахад хэрхэн бэлдэх, өөрт хамгийн ойр сав баглаа боодол цуглуулах цэгийг олох боломжтой.
Нэг зөвлөгөө өгье: бүх хоолондоо үргэлж ногоо хийж байгаарай - тэдгээр нь маш их аминдэмтэй. Мэдээжийн хэрэг, халуун ногоотой ургамал нь хоолыг сайн амталж өгдөг.
НОГООНЫ 5 ХИТ
БРОКОЛИ, АВОКАДО БА БУУЦАЙН КОКТЕЙЛ
Сэргээдэг ба аминдэм агуулсан ундаа. Ингэж өглөө хэрэглэж болно, эсвэл үдээс хойш эрчим хүчээ цэнэглэхийн тулд хөнгөн зууш болгон ууж болно. Зуны улиралд хэд хэдэн мөсөн шоо нэмэх нь хамгийн тохиромжтой -энэ коктейл зөвхөн эрүүл төдийгүй бас сэргээх чадалтай болдог. 60 ккал / 100 гр
2-09.11.jpg
ОРЦ: Bonduelle броколи 1 багц (400 гр); бууцай 100 гр; авокадо 1 ширхэг; нимбэг 1 ширхэг; ус 200 мл ЖОР: 1. Авокадог цэвэрлэ. Хагас нимбэгний шүүсийг шахаж ав. 2. Бүх орцоо блендер хутгагчид хийж холино. 3. Нимбэгний зүсмэлүүдээр чимэглэсэн коктейл болгон өгнө.
ХУРГАН ЧИХ, АВОКАДО БА ЧИДУН ЖИМСТЭЙ НОГООН ШӨЛ
Энэхүү аминдэмээр элбэг шөлийг жилийн аль ч үед чанаж, бүр өөрчилж болно. Жишээлбэл, хэрэв та тахианы шөл хэрэглэхгүй бол шөл нь илчлэггүй тосгүй болно. Зуны улиралд та үүнийг хүйтэн хэлбэрээр идэж, илүү тод амт өгөхийн тулд шинэ ногоо нэмж болно. 92 ккал / 100 гр
ОРЦ: Ногоон шош, нимгэн хэрчсэн Bonduelle 1/2 багц (200 гр); ногоон вандуй Bonduelle 1/2 багц (200 гр); хурган чих 100 гр; авокадо 1 ширхэг; тахианы шөл 450 мл; сонгино 1 ширхэг; сармис 4 хумс; руккола 50 гр; оливын тос 1 хоолны халбага.; чидун 100 гр; амтлах давс; амтлах перц ЖОР: 1. Саванд тосоо халаагаад нилээд жижиглэсэн сонгиноо зөөлөн болтол нь хуурна. 2. Вандуй болон шош нэмнэ. 3-4 минутын турш буцалгаад, дараа нь шөлөө нэмнэ. 10-12 минутын турш буцалгаж, үе хутгана. Хурган чихтээ нэмээд 5 минутын турш буцалгана. 3. Галаас аваад авокадогийн целлюлоз, жижиглэсэн сармис нэмээд бүгдийг нь хутгагчаар жигд болтол нь хутгана. Давс, перцээр амтлана. 4. Руккола ба чидун жимсээр чимээд өгнө.
3-09.11.jpg
ШОШ БА ШПИНАТТАЙ РИЗОТТО
Италийн хоол бэлтгэх нь маш хялбар байдаг - эдгээр нь ойлгомжтой найрлагатай энгийн жорууд юм. Нэмэлтүүдээсээ хамааран ризотто өөр өнгөтэй байдаг: улаан лоольтой нь ягаан, эрдэнэ шиштэй нь шар, эсвэл шош ба бууцайтай нь ногоон. Дашрамд хэлэхэд, хэрэв та "ногоон" чимгийг өнгө ба ашиг тусын аль алиар нь сайжруулахыг хүсч байвал аягандаа бага зэрэг брокколи хийгээрэй. 155 ккал / 100 гр
4-09.11.jpg
ОРЦ: Хэт нарийн ногоон шош, Bonduelle 1 багц (400 гр); арбори будаа 300 гр; сонгино 1 ширхэг; гаа 10 мөчир; оливын тос 5 хоолны халбага; хөлдөөсөн бууцай 250 гр; амтлах перц; амтлах давс ЖОР: 1. Том гүн хайруулын тавган дээр 4 хоолны халбага оливын тосоо халааж, нарийн хэрчсэн жижиглэсэн сонгиноо шаргал биш тунгалаг болтол нь хуурна. 2. Сонгино дээрээ түүхий будаа нэмээд байнга хутгаж 1 минут орчим хуурна.
500 мл ус хийнэ, таглаагүйгээр 20 минут орчим буцалгана. Ризотто нь зузаан ба торгомсог болох ёстой, гэхдээ будаа нь хоорондоо наалдахгүй байх ёстой. 3. Бууцайгаа буцалж буй усанд буцалгаж, дээр нь 6 мөчир гаа нэмээд усыг нь асгаад, гаатай бууцайгаа хутгагч бл?ендерт оруулан холино. 4. Шошоо буцалгаж,усыг нь шавхана. Бага зэрэг хөргөж, 2 см орчим (ойролцоогоор 3 ширхэг) хэсэг болгон хуваана. 5. Бууцай, шош, нилээд жижиглэсэн үлдсэн гаа, 1 хоолны халбага оливын тосыг будаа дээрээ нэмээд, давс перцээр амталж, зөөлөн хутгаад халуунаар нь өгнө.
НОГООН ВАНДУЙ БА СПАРАГУСНЫ ЭСТРОГЕНТАЙ МУСС
Гоёмсог ба энхрийхэн мусс нь баярын ширээн дээр гайхалтай амттан болдог. Санаа - үүнийгээ жижиг аяга эсвэл бокалд хийгээрэй. Дашрамд хэлэхэд, дэгжин хэдий ч энэ амттанг маш энгийн бөгөөд хурдан бэлтгэдэг. 78 ккал / 100 гр
ОРЦ: Ногоон вандуй Bonduelle 1 багц (400 гр); желатин 3 халбага; нимбэгний шүүс 75 мл; аспарагус 300 гр; эстрагон 2 мөчир; амтлах давс ЖОР: Аспарагусыг жижиг хэсэг болгон хэрчээд, зөөлөн болтол нь вандуйтай хамт буцалгана. 6 хоолны халбага вандуйгаа цаана тавиад, үлдсэн ногоог хутгагчаар блендерт хутгана. Желатиныг нимбэгний шүүсэнд 5 минут байлгана. Дараа нь жижиг саванд уусах хүртэл аажмаар халаана. Буцалгаж болохгүй. Хүнсний ногооны нухаш, давс, желатин, нилээд жижиглэсэн эстрагон зэргээ нэмээд бүгдийг сайтар холино. Холимогийг хэвэнд хувааж, хөргөгчинд 3-аас доошгүй цаг байлгана. Муссыг ногоон вандуй, эстрагон модны мөчрөөр чимэглэсэн байдалтай өгнө.
5-09.11.jpg
ЗАЛУУ ВАНДУЙ, БРОКОЛИ БА САМ ХОРХОЙТОЙ ПОКЕ
Поке бол дизайнерын зарчмын дагуу угсарсан хоол юм. КБЖУ-ийн дагуу төгс тэнцвэртэй, маш их хэмжээний эд эслэг агуулсан, аминдэм, эрдэс бодисоор баялаг. Ногоон поке хийхийн тулд бид хүссэн өнгөт ногоог авдаг бөгөөд бидний жороор энэ нь вандуй ба цэцэгт байцаа байх болно. Ногооны тухай мартаж болохгүй - сүмсэндээ өвөрмөц амттай кинза нэмнэ. 137 ккал / 100 гр
6-09.11.jpg
ОРЦ: Залуу вандуй Bonduelle 1 лааз (400 гр); мини броколи Bonduelle 1 багц (300 гр); цагаан будааны гоймон 200 гр; авокадо 1 ширхэг; чанасан сам хорхой 200 гр; Нори чипс 10 гр; даршилсан цагаан гаа 100 гр; кинза ногоон 20 гр; хар кунжут 1 хоолны халбага.; лайм жимс 1 ширхэг; оливын тос 2 хоолны халбага. ЖОР: 1. Броколиг зааврын дагуу буцалгана. Усаа асгана. 2. Авокадог хальсалж, зүснэ. 3. Будаатай гоймонг зааврын дагуу буцалгана. 4. Том аяганд бага зэрэг гоймон, броколи, сам хорхой, вандуй, авокадо, цагаан гаа, далайн байцааны чипс, лайм жимс, кинза зэргийг нэмнэ. 5. Оливын тос дусааж, кунжутын үрээр цацаж өгнө.