БИНГҮҮДЭД ЗОРИУЛСАН ЖИМСТЭЙ ШАНЗУУД

01.06.2023

Нимгэхэн задгай бин бол бүгдийн нийтлэг өглөөний цай мөн бөгөөд амттай ба цадаадаг хоол юм, ялангуяа хэрэв та тэдгээрт зөв амтлагч нэмбэл танд шинэ амтыг авчрах болно. Бинд ямар ч төрлийн нэмэлт хавсруулан өгж болдог - мах, бяслаг, творог бяслагаас эхлээд жимс жимсгэнэ, тэр ч байтугай шоколад хүртэл нэмж болно. Гэхдээ өнөөдөр бид энэ хоолны хамгийн зуны хувилбар болох олон төрлийн жимстэй бингийн тухай ярих болно. Иймд өглөөний цайнд ямар жимс хамгийн тохиромжтой болохыг бид танд хэлж, жимсний бин хийх хурдан жорын тухай санааг хуваалцаж байна.


ГУРИЛЫН ОНЦЛОГУУД
Жимс рүү шилжихээсээ өмнө бин хийх үндсэн зүйл болох зуурсан гурилын асуудлыг шийдэх хэрэгтэй. Жимс ба жимсгэний дүүргэлт болох зуурсан гурил нь бага зэрэг чихэрлэг эсвэл саармаг байх хэрэгтэй, гэхдээ огт давсгүй байх ёстой гэж үздэг. Үндсэн дүрэм бол: 1. Хэрэв та исгэлэн жимс (үхрийн нүд, чацаргана, далан, үхрийн нүд) хэрэглэхээр төлөвлөж байгаа бол исгэлэн байдлыг тэнцвэржүүлэхийн тулд зуурсан гурилыг бага зэрэг чихэрлэг болгож болно; 2. Амтат жимсний (гүзээлзгэнэ, бөөрөлзгөнө) хувьд элсэн чихэр ихгүй зуурсан гурилыг авах нь дээр, ингэснээр хоол маань хэт чихэрлэг болохгүй.
ХООЛЫГ ЯАЖ ИЛҮҮ ТЭНЦВЭРТЭЙ БОЛГОХ ВЭ
Элсэн чихэрээс татгалзаж, өөр төрлийн гурил руу шилжих нь өглөөний цайг тэнцвэртэй болгоход тусална. Ердийн цагаан элсэн чихрийн оронд та зөгийн бал, агчийн шүүс, стевиа эсвэл фруктоз гэх мэт эрүүл чихэрлэг амтлагчийг хэрэглэж болно. Мөн сонгодог нарийн улаан буудайн гурилыг бүхэл үр тариа, будаа эсвэл хөц будаагаар сольж болно. Ийм бин нь илүү эрүүл байх бөгөөд үүний зэрэг ердийн бин шиг амттай хэвээр байх болно.
ЦАГААН БУДААНЫ ГУРИЛААР ХИЙСЭН ХООЛУУД
Цагаан будааны гурил нь улаан буудайн гурилаас илүү сайн шингэдэг, илүү их удаан нүүрс ус агуулдаг бөгөөд үүгээр хийсэн хоол нь илчлэг багатай байдаг тул үүнийг сонгодог жоруудын маш сайн нэгэн хувилбар болгон ашиглаж болно. Цагаан будааны гурилтай бин нь нимгэн, зөөлөн, саармаг амттай тул үүнд ямар ч төрлийн шанз - давстай, чихэрлэг аль нь тохиромжтой байдаг. Альтернатив гурилаар хийсэн илүү эрүүл хуушуурын жорыг манай "Бин: глютен ба элсэн чихэргүй жор" гэх нийтлэлээс үзнэ үү.
ЯАЖ ЖИМСИЙГ СОНГОХ ВЭ
Та ямар ч жимс хэрэглэж болно - шинэ эсвэл хөлдөөсөн жимс, бүхэлд нь эсвэл нүдсэн, чанамал, жем, конфитюр эсвэл өтгөн желе хэлбэрээр ч авч болно. Сонгохдоо өөрийн сонголтыг удирдан чиглүүлээрэй: 1. Хэрэв та чихэрлэг амтанд дуртай бол гүзээлзгэнэ, бөөрөлзгөнө, интоор зэргийг сонгох хэрэгтэй бөгөөд үүнд бага зэрэг зөгийн бал эсвэл байгалийн артишокийн сироп нэмж чихэрлэг амттай болгодог. 2. Хэрвээ та хөнгөн исгэлэн амттай байхыг илүүд үздэг бол зэрлэг жимс (нэрс, хад, цангис, бөөрөлзгөнө) илүү тохиромжтой, мөн далан, үхрийн нүд, чацаргана, улаан эсвэл хар үхрийн нүд ч тохирдог. Жимсний амтыг илүү тод болгохын тулд та тэдэн дээр бага зэрэг нимбэгний шүүс, жүрж эсвэлнимбэгний жижиглэсэн хальс нэмж болно.
ШАНЗ ЯАЖ БЭЛДЭХ ВЭ
ХӨЛДӨӨСӨӨН ЖИМСЭЭР
ягоды 1.png
Сонгодог жимсний шанз хийх хамгийн хялбар аргуудын нэг бол өтгөн, желе шиг бүтэцтэй чанамал хийх явдал юм. Үүнийг хийхийн тулд та хэдэн шилэн аяга хөлдөөсөн бүхэл жимс авч, тэдэндээ хэдэн халбага нимбэгний шүүс, амтлагч нэмж, бага зэрэг устай саванд зөөлөн буцалгана. Зарим жимс (үхрийн нүд, цангис, хад эсвэл гүзээлзгэнэ гэх мэт) нь чанаж болгосон үед чанамал өтгөрүүлэхийн тулд хангалттай хэмжээний пектин агуулдаг. Гэсэн хэдий ч хэрэв байгалийн пектин хангалтгүй бол хольцондоо бага зэргийн шингэрүүлсэн цардуул нэмж, өтгөрөх хүртэл дахин халааж болно - ингэснээр энэ нь желе шиг нарийн бүтэцтэй болж, бингээс урсахгүй. Хэрэв бүтэц нь хэт шингэн хэвээр байвал түүнийг хоёр хэсэгт хувааж болно. Шингэн жимсний шүүсийг тусгай саванд хийж, дараа нь сүмс болгон хэрэглэж, дээрээс нь хоолоо сайхан чимэглэж, үлдсэн зузаан хольцыг дүүргэгч болгон ашиглаж болно.
ШИНЭ ЖИМСНЭЭС
ягоды 2.png
Хэрэв хүсвэл жимсийг бэлдэж чанахгүй, харин тэр даруй шинэхэн байдлаар нь хэрэглэж болно. Хамгийн хялбар арга бол тэдгээр дээр бага зэрэг элсэн чихэр эсвэл нунтаг элсэн чихэр цацаж, 10-15 минут байлгана - ингэснээр шүүс гарч, илүү зөөлөн болдог. Дараа нь үүссэн хольцоор бингийн дотор шанз маягаар хийж ч болно. Элсэн чихрийн хэмжээг багасгахын тулд түүнийг нимбэгний шүүстэй хольсон зөгийн балаар сольж болно. Өөр нэг сонголт бол бингээ шинэхэн жимсээр чимэглээд, тарагтай эсвэл тослоггүй цөцгийтэй хамт өгөх эсвэл нэг хэлбэртэй нухаш хүртэл шигшүүрт оруулаад өгж болдог.
НЭМЭЛТТЭЙ ЖИМС
ягоды 3.png
Жимсүүд нь олон төрлийн бүтээгдэхүүнтэй сайн нийцдэг тул та тэдгээрийг эцэс төгсгөлгүй туршиж, шинэ амтыг хооронд нь хослуулах боломжтой. Хоолондоо уураг нэмж, өглөөний цайгаа илүү тэнцвэртэй болгохын тулд тэдгээрийг зөөлөн бяслаг эсвэл цөцгийтэй бяслагтай хослуулж үзээрэй. Хэрэв та нарийн шинэ зүйлийг хүсч байвал бяслагны оронд өтгөн итали маскарпоне эсвэл рикотта бяслаг хэрэглэжболно, энэ нь энхрийлэг шүүслэг жимстэй сайхан хослолыг гаргаж өгнө.

Бас уншаарай

Сайт дээр дэлгэрэнгүй