Мөөг ба далайн амьтадтай тай карри шөл

Найрлага
2 порц
Хэрчсэн мөөг 1/4 б.
Цөцгий150 г.
Шар карри1 хоолны халбага
Цэвэрлэсэн сам хорхой50 г.
Кальмар50 г.
Сармис2 хумс
Кокосын сүү150 мл.
Нимбэг1 мөчир
Кинза өвс1 баглаа
Оливын тос1 хоолны халбага
Давсыг амтаар тохируулна
Чили (жижиг)1 ширхэг
Хоол хийх
1. Калмар далайн загасыг дур мэдэн хэрч. Сармис ба чили чинжүүг нунтаглаж, оливын тосонд 5-7 минутын турш мөөгтэй хуурч, далайн хоол ба давс нэмээд хольж, болтол нь хуурна.
2. Кокосын сүүтэй цөцгийг буцалгаад, дараа нь карри, нимбэгний өвс ба давс нэмээд хутгана. 5 минут буцалгана.
3. Шөлөө аяганд хийж, голд нь мөөг ба далайн хоол хийж, халуун ногоотой болгох үүднээс жижиглэсэн кинза ба хуурай улаан перцээр чимэглэнэ.
2. Кокосын сүүтэй цөцгийг буцалгаад, дараа нь карри, нимбэгний өвс ба давс нэмээд хутгана. 5 минут буцалгана.
3. Шөлөө аяганд хийж, голд нь мөөг ба далайн хоол хийж, халуун ногоотой болгох үүднээс жижиглэсэн кинза ба хуурай улаан перцээр чимэглэнэ.
Дэлгүүрт шар, ногоон ба улаан карри зарагддаг. Тэдгээрийн аль нэгийг хийхэд энэ шөл маш амттай сайн байх болно.